TWI on panel card is not working

Hi,
I have compiled TWI driver for panel card succesully and got an interface /dev/i2c-0. When i am writing a byte to interface i dont get any signals at the X13 pin 11(TWD) and 12(TWCK).

I have used eeprom_i2c example code and i found following errors.
NOTE: there was no signals detected on X13 pin 11(TWD-always high) and 12(TWCK-always low).

root@Moeller-Medical:# ./eeprom-i2
-sh: ./eeprom-i2: not found
root@Moeller-Medical:# ./eeprom_i2c
wrote 32 bytes at address 0x00
error reading/writing at address 0X50
wrote 32 bytes at address 0x00
error reading/writing at address 0X50
root@Moeller-Medical:#

When i execute ./i2cdetect application i got following out but still no signal at X13 pin 11(TWD) and 12(TWCK).

root@Moeller-Medical:# ./i2cdetect -l
i2c-0 unknown AT91 Algorithm unavailable
root@Moeller-Medical:# ./i2cdetect 0
WARNING! This program can confuse your I2C bus, cause data loss and worse!
I will probe file /dev/i2c-0.
I will probe address range 0x03-0x77.
Continue? [Y/n] Y
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f
00: 03 04 05 06 07 08 09 0a 0b 0c 0d 0e 0f
10: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1a 1b 1c 1d 1e 1f
20: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 2a 2b 2c 2d 2e 2f
30: XX XX XX XX XX XX XX XX 38 39 3a 3b 3c 3d 3e 3f
40: 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 4a 4b 4c 4d 4e 4f
50: UU UU UU UU UU UU UU UU XX XX XX XX XX XX XX XX
60: 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 6a 6b 6c 6d 6e 6f
70: 70 71 72 73 74 75 76 77

Regards,
Mayank

Re: TWI on panel card is not working

You used the at91-i2c driver. The hardware mac of the AT91SAM9261 is known to be buggy. Please try the GPIO-Based driver instead. If that doesn't work as well, please post again.

Syndicate content